Äntligen kan jag pusta ut

Idag pratade jag med chefen, mötet jag bävat mig för hela veckan. Jag tror inte det var magsjuka jag hade i tisdags, det var nerverna som vann över kroppen och tog över. Jag bodde på toaletten hela dagen och natten och magen har varit bökig hela veckan. Jag var toknervös när han klev innanför dörren. Han var väldigt allvarlig och jag kände på mig att han visste vad komma skall.

Jag började lugnt med att säga att jag inte tänker jobba längre än till provanställningen är slut, att det inte känns rätt och jag vill jobba inom handikappomsorgen! Mitt hjärta slår för det och jag saknar arbetet. Han sa att han redan visste om det och att mina “kollegor” (jävligt schyssta kollegor) redan talat om det för honom också rekommenderade han mig att inte prata så mycket innan man pratat med chefen först. Jag kände mig naturligtvis väldigt dum (som vanligt) och förklarade att jag redan bokat mötet med honom innan jag berättat för dem och att jag trodde att jag skulle hinna tala om det för honom först. Han sa även att han visste om att jag redan börjat sökt arbetet och sa att han släppte mig så fort jag fick jobb och jag behövde ingen uppsägningstid, vilket var en otroligt lättnad att höra. Han var väldigt konkret och stel, och ställde inte en enda fråga om det var något de gjort fel eller om jag inte trivts bland personalen, jag tror att han redan fått höra det också och helt enkelt stoppade huvudet i sanden och inte vill veta något mera! Och jag skiter i vilket, nu kan jag söka jobb för fullt med rent mjöl i påsen! Och äntligen kan jag pusta ut!!!

Fick även ett svar ifrån jobbet jag var på intervju på, jag fick inte jobbet. Men det var inte hela världen, jag litar på ödet och det var väl inget bra jobb för mig. Det bodde utåt agerande personer där och det hade jag troligtvis haft svårt för, men nu var jag ju lite desperat också. Fast nu vet jag ju att jag har nästan 3 månader på mig att hitta ett annat arbete, och att det bara är att gå så fort jag fått det!

Nu packar jag för fullt, imorgon drar jag till Gävle och får äntligen träffa mina älskade damer på mitt gamla jobb! Det är så mycket mer än jobb och pengar, det handlar om kärlek och livsglädje! Det om något är energipåfyllning! Jobbar ett 24 timmars pass och på söndag tar jag tåget direkt vidare mot Bollnäs där vi ska fira jul med systers familj, då de åker till Järvsö och firar på julafton. Och juldagen blir det utgång på Tuppens med mina älskade brudar! Sen blir det mys med familjen och sen lite jobb i Gävle igen! 9 dagars ledighet, underbart!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s